W.I.P. (WORK IN PROGRESS)

 
Screen Shot 2019-04-15 at 4.56.23 pm.png.jpg
 

An evolving project for the Studio. A peculiar house at the end of a Victorian terrace in Victoria Park Conservation Area. When we began undertaking some architectural archeology we discovered the house sits on a WW2 bomb site. In the 1970s a new house rose from the rubble in a style that mimicked the look of its 19th century neighbours on the street but come the naughties the ugly duckling was given a facelift and extended, creating a unique modern home with lots of architectural idiosyncrasies.

A decade later and its current owners, a young creative family, got in touch with a brief to turn the previously minimal space into a striking home inspired by their love of art, especially surrealism and the avant-garde, with a garden at that back that fuses Eastern Zen influences with surrealist sculptural forms..

The entrance to the house will be crowned with a handmade bronze ‘ouroboros’ knocker. The symbol, a serpent eating its tail, originates from Ancient Egypt where it represented the cycle of life, death, rebirth and renewal. Dense with meaning across Eastern and Western cultures past and present it is both a universal symbol and a deeply personal one to the clients.

 
 

ARCHITECTURE

  • Facade renovation

  • Rear extension

INTERIOR DESIGN

  • 4 storey refurbishment

BESPOKE & CUSTOM

  • Humidor & wine storage

  • Freestanding furniture

  • Japanese style joinery

  • Sculpture

  • Tapestry

GARDEN & ROOF TERRACE

  • Conceptual design

  • Furniture & art specification

SMART TECHNOLOGY

  • Integrating smart lighting, heating, audio, security, extraction, media, wifi and window treatments